Postup přípravy receptu Hovězí s rajčaty a zázvorem:
Maso očistíme a odblaníme, zalijeme horkou vodou se solí, případně jednou kostkou hovězího nebo zeleninového vývaru a vaříme asi 50 minut.
Připravíme si velký pórek, 4 cm velký kousek zázvoru a masitá rajčata. Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Rozpálíme pánev. Na oleji restujeme pórek, přidáme asi 1 ml vývaru z masa, krátce povaříme. Nakonec přidáme anýz, cukr a zázvor. Jako poslední vložíme na kousky nakrájené změklé maso a rajčata, za občasného míchání ještě asi 5 minut smažíme. Hovězí s rajčaty a zázvorem podle chuti osolíme, můžeme také jemně zahustit světlou jíškou.
Hovězí s rajčaty a zázvorem podáváme s rýží, těstovinami nebo bílým pečivem.