Postup přípravy receptu Hovězí se svíčkovou omáčkou:
Zeleninu očistíme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno. V kastrůlku rozehřejeme olej a přidáme zeleninu. Necháme ji orestovat a přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Základ zastříkneme octem, přidáme hořčici, zalijeme vodou a necháme vařit. Maso svážeme provázkem, aby drželo tvar. Na pánev dáme rozehřát trochu oleje a ze všech stran maso opečeme. Přendáme do vroucího základu, pánev zalijeme troškou vody, převaříme a přidáme k základu. Osolíme a přidáme koření. Zakryjeme poklicí a dáme péct do trouby, kterou jsme si předehřáli na 190 °C. Jakmile je maso měkké, přendáme ho do misky a zakryjeme fólií. Základ dále vaříme na mírném plameni, dokud se téměř nevyvaří. V troše mléka rozšleháme mouku. Nalijeme do základu a přivedeme k varu. Omáčka bude v této chvíli hodně hustá, tak ji postupně ředíme mlékem. Doporučuji mléko přidávat postupně, pokaždé když se omáčka zavaří. Odstraníme koření, ochutíme solí, octem, citronem a cukrem. Omáčku rozmixujeme, přecedíme přes jemné síto, zjemníme smetanou a máslem. Maso nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na předehřáté talíře a zalijeme omáčkou. Ozdobíme citronem se šlehačkou a brusinkovým kompotem.