Použité suroviny receptu Hovězí se žampiony a okurkami:
500 g hovězího masa
| 200 g žampionů
| 1-2 cibule
| 2-3 sladkokyselé okurky
| kelímek zakysané smetany
| dle chuti hořčice
| dle potřeby cukr
| dle potřeby hladká mouka
| dle potřeby máslo
| dle chuti petrželka
| dle chuti hrubě drcený pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Hovězí se žampiony a okurkami:
Maso nakrájíme na proužky. Oloupanou cibulku jemně usekáme. Žampiony očistíme, opereme a rozkrájíme na plátky. Také okurky nakrájíme na tenké plátky. V pánvi zahřejeme máslo a maso na něm po částech důkladně opečeme. Posolíme je a opepříme. Potom je z pánve vyjmeme a dáme stanou. Ve zbylém výpeku podusíme nakrájenou cibulku a žampiony, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Podlijeme vodou a za stálého míchání krátce povaříme. Nakonec ještě vmícháme zakysanou smetanu a hořčici. Do omáčky vrátíme opečené proužky masa, přidáme připravené okurky, podle chuti přisolíme a lehce posypeme hrubě drceným pepřem a cukrem. Podáváme zdobené čerstvou zelenou petrželkou. Příloha-brambory.
Fotky receptu Hovězí se žampiony a okurkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!