Vložil: | Veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí steak na pepři:
400 g sterilovaných krájených rajčat
| 1 svazek čerstvé bazalky
| 3 stroužky česneku
| olivový olej
| sůl
| 2 jarní cibulky
| 2 chilli papričky
| 4 plátky hovězí roštěnky
| 3 lžíce másla
| tuk na smažení
| mletý pepř čtyř barev
Postup přípravy receptu Hovězí steak na pepři:
Bazalku omyjeme a otrháme z ní lístky, které nakrájíme. Česnek utřeme se solí a smícháme ho s připravenými rajčaty a olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opatrně vmícháme bazalkové proužky. Z cibulek odkrojíme zelenou nať a nakrájíme je na kolečka. Chilli papričky a hovězí plátky omyjeme a osušíme.
Máslo rozehřejeme a steaky na něm asi 20 minut z každé strany opečeme - hlavně doměkka. Osolíme je a okořeníme čerstvě pomletým pepřem - nejlepší je, máme-li k dispozici čtyřbarevný pepř. Potom steaky dáme na talíř a přikryjeme alobalem, aby příliš nevychladly.
Mezitím do vypečeného tuku přidáme máslo a na něm osmahneme nakrájenou cibulku spolu s chilli papričkami. Okořeníme opět mletým pepřem a přimícháme ještě trochu bazalkových listů. Steaky touto pikantní směsí potřeme a podáváme je se studenou rajčatovou omáčkou.
Fotky receptu Hovězí steak na pepři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!