Postup přípravy receptu Hovězí steaky s liškami:
1. Šalotku a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a vše zpěníme na oleji. Přidáme očištěné lišky - větší překrojíme na polovinu. Zaprášíme je moukou, zalijeme vínem a necháme krátce povařit. Přilijeme smetanu, přidáme špetku muškátového oříšku, osolíme a zvolna provařujeme.
2. Steaky posypeme drceným pepřem a zprudka je opečeme. Pak maso osolíme a opékáme při mírnější teplotě, podle stupně propečení 1 až 5 minut z každé strany. Pokud použijeme roštěnec, musíme maso alespoň na den naložit do olivového oleje s citronovou šťávou a nebo ho před použitím naklepeme.
3. Výpek z masa přimícháme do omáčky nebo ho při podávání přelijeme přes maso. Podáváme s opečenými bramborami s česnekem, perželkou a rozmarýnem.