Postup přípravy receptu Hovězí svíčková s jablky:
Hovězí maso osolíme, okořeníme kořením na steaky, mletým novým kořením a zázvorem, poklademe plátky másla a v troubě pečeme za občasného polévání vodou. Potom přidáme 2 cibule a menší celer, obojí nakrájené na nudličky a na pánvi trochu opražené, 4 hrubě nastrouhaná jablka a dusíme pod pokličkou. Asi za 30 minut přilejeme 1,5 dl bílého vína a dusíme doměkka za občasného podlévání vodou. Po změknutí maso vyndáme a zeleninu propasírujeme. Přidáme další 1 dl vína, zahustíme 2 lžícemi hladké mouky, rozmícháme ve 3 až 4 dl mléka a ochutíme trochou cukru, citronové šťávy a maggi. Podáváme a máslovými nočky a haluškami nebo knedlíkem. Na talíř přidáme kopeček kysané smetany.