Vložil: | lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí tokáň se saturejkou:
4 malé chleby
| 800 g zadního hovězího masa
| 100 g slaniny
| 1 velká cibule
| 4 stroužky česneku
| 3 papriky
| 3 rajčata
| 100 ml bílého vína
| 1 lžíce hrášku
| 1 cibulka
| dle chuti: sůl, pepř, majoránka a saturejka
Postup přípravy receptu Hovězí tokáň se saturejkou:
Maso nakrájíme na hranolky. Drobně pokrájenou slaninu vyškvaříme, na ní zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, oloupaná rajčata, nakrájené papriky a nakonec vložíme maso. Podlijeme vínem, osolíme, okořeníme a dusíme v zakrytém kastrolu doměkka. Zásadně dusíme v malém množství šťávy, jen nepatrně podléváme. Když je maso měkké, přidáme hrášek, zdobíme kolečky cibule a podáváme ve vydlabaných bochníčcích chleba.
Fotky receptu Hovězí tokáň se saturejkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!