Postup přípravy receptu Hovězí v pikantní krustě s pórkem:
Maso opláchneme, osušíme a okořeníme solí a pepřem. V pekáči rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran řádně orestujeme. Očistíme zeleninu, oloupeme cibuli, vše rozkrájíme a přidáme k masu. Zeleninu krátce osmahneme, podlijeme červeným vínem a 1/4 l vody. Přiklopíme poklicí a dáme péci do vyhřáté trouby (175 °C) asi na 2 hodiny.
Opláchnutý pórek nakrájíme asi na dvoucentimetrové kousky, které vsypeme do vařící osolené vody asi na 8 minut. Hotový necháme okapat.
Pečeni vyjmeme z pekáče a šťávu s rozdušenou zeleninou propasírujeme sítem do druhého hrnce. Smícháme smetanu se škrobem, přilijeme ke šťávě a necháme krátce povařit. Omáčku ochutíme solí a pepřem.
Mezitím si pevně ušleháme bílek, přidáme rajský protlak, sůl, pepř a žloutek. Těstíčko pečlivě rozetřeme na celou pečeni a dáme krátce zapéct do grilu, nebo trouby (250 °C) dozlatova.
Rozehřejeme tuk v pánvi a osmahneme na něm nakrájený pórek, který okořeníme sladkou paprikou. Servírujeme vše na jednom talíři a zbytek omáčky podáváme zvlášť.