Postup přípravy receptu Hovězí v sýrovém těstíčku:
Kaši uvaříme podle návodu. Ochutíme ji solí, pepřem a muškátem a dáme chladit. Maso v kastrolu potřeme 1 lžící oleje, osolíme, opepříme a dáme péci do předehřáté trouby (200 °C) asi na 40 minut. Na omáčku uvaříme vejce natvrdo, ochladíme a oloupeme. Potom je rozpůlíme, vyjmeme žloutky a prolisujeme je. Přidáme ocet, sůl, pepř a cukr. Vše ušleháme do pěny. Zbývající olej do směsi po kapkách zašleháme. Oprané bylinky nasekáme (2 lžíce odložíme) a spolu s jogurtem přimícháme k vaječné omáčce. Pak vsypeme jemně nakrájené bílky. Na těstíčko smícháme zakysanou smetanu s bylinkami a sýrem. Asi 10 minut před koncem pečení jím potřeme maso. Opláchneme květák a brokolici, rozebereme na růžičky a povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Kaši, do které jsme vmíchali žloutek, naplníme zdobící sáček s hvězdicovou hubičkou a na plech vyložený pergamenovým papírem stříkáme malé růžičky. Hotové maso zabalíme do alobalu a do trouby dáme péci na 10 minut bramborové těsto. Na pánvi rozehřejeme tuk, na kterém opražíme mandle. Přidáme okapanou zeleninu. Maso nakrájíme na plátky, podáváme obložené zeleninou a přelijeme je trochou omáčky. Jejím zbytkem poléváme bramborové růžičky.