500 g hladké mouky
| 40 g hrubé mořské soli
| 4 lžíce olivového oleje
| 4 stroužky česneku
| 800 g hovězí svíčkové (nebo roštěné)
| sůl
| mletý černý pepř
| olej na pečení
| hladká mouka na podsypání
| 2 snítky čerstvého rozmarýnu
Postup přípravy receptu Hovězí Wellington:
V zadělávací míse promísíme mouku s mořskou solí. Přidáme olivový olej. Postupně přiléváme vodu (asi 300 ml) a vypracujeme hladké těsto. Pokud je příliš tuhé, přidáme vodu. Těsto zabalíme do fólie a uložíme do chladna proležet asi na 30 minut. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Maso osolíme, opepříme a obalíme v česneku. Na pánvi rozehřejeme olej a hovězí na něm opečeme. Proleželé těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Opečené maso na něj položíme, posypeme ho rozmarýnovými lístečky a zabalíme. Zabalené maso přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto potřeme slanou vodou (20 g soli na 50 ml vody), promícháme vidličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Maso pečeme asi 20 minut, poté teplotu snížíme na 170°C a dopékáme ho 20 minut (roštěnou 30 minut).
Fotky receptu Hovězí Wellington:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!