Použité suroviny receptu Hovězí zahradnická pečeně:
1 cibule
| 1 bujón
| 750 g hovězího zadního
| 100 g celeru
| 200 g květáku
| 300 g mrkve
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce másla
| 100 g brokolice
| 100 g kečupu
| 70 g špeku
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Hovězí zahradnická pečeně:
Špek nakrájíme na klínky a jimi protkneme maso. To osolíme a necháme uležet.
V kastrolu rozpálíme olej s máslem a kus hovězího v něm osmažíme ze všech stran. Pak přidáme cibuli, krátce orestujeme, podlijeme vodou a přidáme zeleninový bujón. Pečeni zakryjeme poklicí a dusíme téměř doměkka.
Cibuli nakrájíme nahrubo. Květák a brokolici rozebereme na růžičky a spaříme. Mrkev s celerem nakrájíme na kostičky.
Do téměř měkkého masa přidáme mrkev s celerem a dusíme. Nakonec přidáme květák s brokolicí a kečup a dusíme doměkka. Ochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Hovězí zahradnická pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!