Použité suroviny receptu Hovězí závitky s vajíčkem:
4 hovězí plátky na závitky po asi 180 g
| sůl
| pepř
| 4 lžičky ostré hořčice
| 4 plátky vařené šunky
| 4 nakládané okurky
| 4 vařená vejce
| 3 lžíce másla
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 malý pórek
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| po 300 ml červeného vína a vývaru
| 2 bobkové listy
| 1 lžičky kuliček pepře
| snítka rozmarýnu
| jíška(lze i instantní)
Postup přípravy receptu Hovězí závitky s vajíčkem:
Plátky masa omyjeme a osušíme. Vetřeme do nich sůl s pepřem a potřeme je hořčicí. Každý obložíme plátkem šunky. Okurky nakrájíme na plátky a rozdělíme je na jednotlivé plátky masa se šunkou. Natvrdo vařená vejce oloupeme a po jednom přidáme na maso. Plátky zavineme a svážeme kuchyňskou nití nebo je sepneme špejlí. Na pánvi rozehřejeme máslo a závitky na něm ze všech stran opečeme.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180) a vložíme do ní pekáč s hovězími závitky. Potom na pánvi orestujme najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a nakrájený pórek. Vše znovu osmahneme a přimícháme 2 lžíce rajčatového protlaku. Hotovou směs přidáme do pekáče k závitkům a přilijeme červené víno a vývar. Vložíme bobkové listy, celý pepř a opraný rozmarýn. Vše v troubě dusíme asi 70-80 minut.
Závitky vyjmeme z trouby a uchováme horké. Omáčku prohřejeme a zahustíme jíškou. Osolíme ji, opepříme a případně ochutíme 2 cl brandy. Závitky podáváme s omáčkou. Pokrm zdobíme snítkou bylinek. Jako příloha k hovězím závitkům se hodí bramborová kaše s květákem dušeným na másle.
Fotky receptu Hovězí závitky s vajíčkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!