Postup přípravy receptu Hovězí závitky v omáčce:
Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Potom očistíme žampiony, omyjeme a nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na takto připravené plátky naklademe polovinu cibule, žampionů i slaniny. Závitky zatočíme a dobře sepneme jehlou nebo párátky.
Zbylou anglickou rozpustíme na pánvi, k vypečenému tuku ze slaniny přidáme olej a zahřejeme. Vložíme závitky a zprudka opečeme. Přidáme zbylou cibulku. Přilijeme 3/4 litru horké vody na středním ohni přibližně 1 a 1/4 hodiny dusíme. Potom závitky vyjmeme a ponecháme v teple.
Zbylé žampiony 5 minut v omáčce povaříme, přidáme předem připravený solamyl a smetanu. Dobře promícháme a povaříme, nezapomeneme dochutit solí a pepřem.
Závitky přelijeme omáčkou a servírujeme ozdobené např. zelenou petrželkou. Jako přílohu podáváme zelené fazolové lusky, hodí se různé druhy bezvaječných těstovin, případně i vařené brambory.