Postup přípravy receptu Hovězí závitky v rajské omáčce:
Silnější plátky masa velmi tence rozklepeme. Pět stroužků česneku prolisujeme a petrželku velmi jemně usekáme.
Každý plátek masa rozkrojíme na polovinu, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Posypeme strouhaným sýrem, usekanou petrželkou a pevně svineme do ruličky a ovineme provázkem. Maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji, podlijeme malým množstvím masového vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka.
Připravíme si základ na rajskou omáčku. Tři stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou bazalku usekáme. Na rozpuštěném másle s olejem necháme zpěnit česnek, vmícháme loupaná rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme přidáme bazalku a zvolna dusíme asi 15 minut. Omáčku trochu osladíme.
Měkké maso vyjmeme, odstraníme provázek a uchováme na teple. Do vydušené masové šťávy vmícháme připravená rajčata, vše promixujeme a dochutíme.
Maso rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami. Sypeme parmazánem.