Použité suroviny receptu Hovězí žebro s křenovou omáčkou:
1 cibule
| 5 stroužků česneku
| 6 kuliček černého pepře
| 2 kuličky nového koření
| 1 bobkový list
| 800 g hovězího žebra
| 50 g másla
| 2 lžíce oleje
| 4 lžíce hladké mouky
| 200 ml smetany
| 150 g křenu
| trocha soli
| špetka cukru
| špetka mletého černého pepře
Postup přípravy receptu Hovězí žebro s křenovou omáčkou:
Cibuli, česnek, kuličky pepře, nového koření a bobkový list vložíme do hrnce s vodou. Osolíme a přivedeme k varu, přidáme maso a vaříme dokud nezměkne. Uvařené maso vyjmeme a vývar přecedíme.
Do hrnce vložíme máslo s olejem, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji zchladlým vývarem, důkladně rozmícháme a za občasného míchání přivedeme k varu. Přidáme nastrouhaný křen a provaříme.
Fotky receptu Hovězí žebro s křenovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!