dle chuti: sůl
| 1 lžíce dijonská hořčice
| 3 lžíce olivový olej
| dle chuti: bazalka
| 1 lžíce kremžská hořčice
| 150 g mražený hrášek
| 300 g špagety
Postup přípravy receptu Hráškové špagety:
Bazalku opereme a nasekáme. Špagety povaříme asi 5 minut v osolené vodě. Scedíme je, ale vodu nevyléváme. Do ní vsypeme hrášek a asi 2 minutky jej povaříme.
Hrášek scedíme, ale vývar opět nevyléváme. Vložíme do něj špagety a dovaříme na skus.
Hrášek smícháme s hořčicemi, olejem, 3 lžícemi vývaru ze špaget a bazalkou.
Hotové špagety smícháme s hráškovou směsí a ihned podáváme. Pokud je nutností mít v každém jídle trochu masa, můžeme přidat sójové kostky (pro vegetariány) nebo si nasucho vyškvařit slaninu nakrájenou na nudličky.
Fotky receptu Hráškové špagety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!