Použité suroviny receptu Hrbaté řízky (vepřové řízky zapečené s houbami):
6 řízků z vepřové kýty
| 2 rohlíky
| 2 dcl mléka
| 1 středně velká cibule
| 400 g hub
| 200 g šunky
| 150 g strouhaného sýra
| 1 špetku soli
| mletý pepř
| majoránka
| olej
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Hrbaté řízky (vepřové řízky zapečené s houbami):
Houby nakrájíme a podusíme na cibulce. Nakrájené rohlíky namočíme do mléka, lehce je vymačkáme a smíchame s houbami. Do této směsi postupně přidáme nakrájenou šunku, vejce, pepř a majoránku.
Řízky naklepeme, osolíme a rychle je opečeme. Potom je uložíme na pekáč a navrstvíme na ně směs. Podlijeme výpekem smíchaným s trochou vody. Posypeme sýrem a dáme do troupy zapéct.
K tomuto pokrmu jsou doporučeny hranolky, ale my je jíme i s rýží.
Fotky receptu Hrbaté řízky (vepřové řízky zapečené s houbami):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!