Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![6/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 16 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6/10, hlasovalo 16 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6/10, hlasovalo 16 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Hříbkové knedlíky s ryzlinkovou omáčkou:
250 g včerejších housek
| 200 ml teplého mléka
| 1 svazek pažitky
| 2 cibule
| 1 petržel
| 100 g slaniny na plátky
| 200 g hříbků
| 1 lžíce másla
| 2 vejce
| 50 g parmazánu
| sůl, pepř, muškátový oříšek
| 100 ml ryzlinku
| 200 ml zeleninového vývaru
| 100 g zakysané smetany
| 100 ml šlehačky
| parmazánové hoblinky na ozdobu
Postup přípravy receptu Hříbkové knedlíky s ryzlinkovou omáčkou:
Housku nakrájíme na malé kousky, promícháme s teplým mlékem a necháme 10 minut ležet. Mezitím omyjeme pažitku, jeden stonek si necháme na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak slaninu. Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Lžíci másla rozpustíme v hrnci a slaninu na něm necháme vyškvařit. Přidáme k ní hříbky a polovinu cibule a necháme dusit, dokud se neodpaří všechna tekutina. Směs přidáme k namočeným houskám a necháme chvíli vychladnout. Přidáme vejce a nastrouhaný parmazán, důkladně promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Z hmoty vypracujeme 8 knedlíků. Zbylé máslo rozpustíme na pánvi a podusíme na něm zbytek cibule a petržel, směs zalijeme ryzlinkem a vývarem, necháme asi 10 minut vařit a nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a šlehačku a ochutíme solí a pepřem. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě asi 15 minut. Přendáme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme pažitkou a parmazánovými hoblinkami.
Fotky receptu Hříbkové knedlíky s ryzlinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!