Použité suroviny receptu Hruškový nákyp s tvarohem:
3 vejce
| 100 g cukru
| 400 g tvarohu
| 4 lžíce solamylu
| z 1 citr. kůra
| z 1/2 citr. šťáva
| 1 lžíce /rovná/ prdop
| 1 lžíce cukru
| 5 hrušek
| máslo na formu
Postup přípravy receptu Hruškový nákyp s tvarohem:
Tvaroh utřeme se žloutky, cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Přidáme solamyl a kypřiči prášek.
Hrušky /oloupané/ nakrájíme na jemné plátky a marinujeme je s cukrem a citrónovou šťávou. Potom je vpracujeme do těsta s tuhým sněhem.
Formu vymažeme máslem, naplníme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 50 minut.
Fotky receptu Hruškový nákyp s tvarohem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!