Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Hruškový salát s drůbežím masem:
2 kusy kuřecích prsíček nebo jiného drůbežího masa
| 3 větší hrušky
| dle potřeby sůl, pepř, olivový olej
| 3-4 lžíce citronové šťávy
| 1 svazek pažitky
| 1 svazek petrželky
| dle potřeby tabasco, cukr
| 2 lžíce sherry
| 4 lžíce oleje
| 2 středně velké červené cibule
| 20 černých oliv
Postup přípravy receptu Hruškový salát s drůbežím masem:
Opláchnutá a osušená drůbeží prsíčka osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku po obou stranách do zlatohněda opečeme. Vyjmeme z pánve a dáme vychladnout.
Z citronové šťávy, nasekaných bylinek, oloupané a nadrobno nasekané cibule, soli, tabasca, špetky cukru, sherry a oleje umícháme pikantní zálivku.
Vychladlé maso nakrájíme na úhledné kousky. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, které spolu s vypeckovanými olivami ihned vmícháme do salátu.
Přelijeme zálivkou a podáváme.
Fotky receptu Hruškový salát s drůbežím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!