4 hrušky
| 250 g ostružin
| 300 ml neslazeného jablečného moštu
| 50 g krupicového cukru
| 1 bílý jogurt
| šťáva a kůra z půlky citronu
Postup přípravy receptu Hrušky s ostružinami:
Oloupané hrušky dáme do kastrůlku spolu s citrónovou šťávou a kůrou. Vsypeme polovinu ostružin i cukr a vlijeme jablečnou šťávu. Prohřejeme, až začne tekutina bublat, pak přikryjeme a zlehka povaříme asi 20 minut. Poté hrušky vyjmeme z tekutiny a necháme chvilku vychladnout. Každou hrušku překrojíme napůl a lžičkou vyjmeme jaderník. Tekutinu prolijeme přes cedník do misky. Pak ji vrátíme do kastrůlku, přidáme zbytek ostružin a krátce prohřejeme. Hrušky podáváme přelité omáčkou a bílým jogurtem.
Fotky receptu Hrušky s ostružinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!