Použité suroviny receptu Husa nadívaná jablky a kaštany:
1 vykuchaná husa
| 0,75 kg kaštanů
| 1/2 l vývaru
| sůl a pepř
| 1/2 kg jablek
| 100 g rozinek
| 1/2 lžičky sušeného pelyňku
| 1 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Husa nadívaná jablky a kaštany:
Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Kaštany křížem nakrojíme a dáme do trouby. Krátce je pečeme a potom sloupneme slupku. Vyloupané kaštany přelijeme vývarem z MAGGI Slepičího bujónua 10 minut povaříme. Slijeme a necháme okapat.
Husu osolíme a opepříme zevnitř i zvenku. Rozčtvrtíme jablka a vykrojíme jádřince. Ovoce nakrájíme na plátky. Smísíme je s kaštany, rozinkami a pelyňkem.
Směsí naplníme husu a otvor zašijeme. Husu položíme do pekáče prsíčky dolů a podlijeme ji 250ml vařící vody. Dáme ji do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme ji přikrytou asi 1 hodinu.
Pekáč odkryjeme a odebereme vypečené sádlo. Husu otočíme a pečeme dále asi 2 a 1/2 hodiny. Občas ji podléváme chladnou osolenou vodou. Vyzkoušíme, zda je uvnitř upečená. Jestliže ne, pečeme ji dalších 30 minut.
Husu vyjmeme z pekáče a sebereme většinu vypečeného sádla. Zbývající šťávu podlijeme vodou a přivedeme do varu. Krátce povaříme.
Fotky receptu Husa nadívaná jablky a kaštany:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!