Vykuchanou husu omyjeme a očistíme od zbytků brk. Dutinu vysypeme solí a jemně podrceného rozmarýnu. Naplníme ji omytými, na čtvrtky nakrájenými jablky. Otvor zašijeme. Husu dáme na pekáč, vložíme do předehřáté trouby a odkrytou pečeme 10 minut. Pak ji podlijeme horkou vodou, posypeme solí a kmínem a zakrytou pečeme mírně asi 1 hodinu. Během pečení občas zkontrolujeme a případně podle potřeby podlijeme. Husu na tučných místech několikrát propíchneme vidličkou. Dopečeme ji bez pokličky dozlatova, podle potřeby podléváme a malou naběračkou odebíráme vypečené sádlo. Podáváme s bramborovými či jinými knedlíky a zelím.
Fotky receptu Husa plněná jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!