Postup přípravy receptu Husa s jablečnou nádivkou:
Jablka omyjeme, osušíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i toastový chléb. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky, opečeme ji asi 2 minuty v pánvi na rozehřátém másle. Pak ji vyjmeme a na zbylém tuku opečeme chléb. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Petrželku nasekáme nadrobno a přidáme ke chlebu. Zalijeme vejcem rozšlehaném v mléce a máčíme asi 10 minut. Vmícháme jablka a cibuli. Osolíme a okořeníme. Husu omyjeme, osušíme, osolíme, naplníme nádivkou a sešijeme nebo uzavřeme jehlami. Vložíme ji do pekáče, podlijeme 250 ml horké vody a pečeme asi hodinu. Pak ji opatrně obrátíme a pečeme další 2 hodiny. Během pečení ji podléváme vínem a přeléváme výpekem. Když je husa propečená, vyjmeme ji z pekáče, že šťávy sebereme tuk a výpek propasírujeme. Přidáme 2-3 lžíce jablečného pyré, zahustíme hotovou jíškou a krátce prohřejeme. Husu naporcujeme. Podáváme s nádivkou, posypanou čerstvou, najemno nasekanou petrželkou a přeléváme omáčkou. Můžeme servírovat se zeleninovým salátem a plněnými pečenými jablky.