Vložil: | Postlík |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Husa s kaštanovou nádivkou po řecku:
1 husa
| 1 kg kaštanů
| 1 lžička másla
| 30 dkg jablek
| 1 šálek mléka
| 2 lžíce piniových semínek
| špetka skořice
| 1 lžíce cukru
| šťáva z jednoho citronu
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Husa s kaštanovou nádivkou po řecku:
Husu nejprve povaříme ve slané vodě. Kaštanům nařízneme slupku a pečeme je v troubě tak dlouho, až jdou lehce oloupat. V kastrolku povaříme játra, žaludek a srdce husy. Poté je nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na trošce másla. Osolíme a přidáme jablka nastrouhaná na plátky a mícháme do změknutí. Směs podlijeme šálkem horkého mléka a sklenicí vývaru z husy. Nakonec přidáme nakrájené kaštany a piniová semínka, trochu skořice, cukr a pepř. Stáhneme plamen a necháme probublávat, dokud se mléko nevpije. Po vychladnutí směsí naplníme husu a zašijeme, aby nádivka zůstala uzavřená uvnitř. Husu potřeme máslem, přelijeme citrónovou šťávou a pečeme v pekáči. Při pečení ji stále přeléváme vypečenou šťávou.
Fotky receptu Husa s kaštanovou nádivkou po řecku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!