Postup přípravy receptu Husarská ruláda:
Bůček vykostíme a naplocho prořízneme tak, aby vznikl široký plát, který do tenka rozklepeme. Připravíme si náplň: hovězí maso umeleme s cibulí, osolíme opepříme, přidáme rozdrcený kmín, sladkou mletou papriku, rozetřený česnek a na malé kostičky nakrájený měkký salám. Směs dobře promísíme a potřeme jí plát bůčku. Zavineme, převážeme nití, nebo zajistíme jehlami a na povrchu osolíme. Kosti, které jsme vyjmuli z bůčku rozložíme na pekáč, podlejeme trochou vody, vložíme na ně roládu a v troubě upečeme do měkka. Během pečení podléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podléváme vývarem. Měkkké maso i kosti vyjmeme. Zbylou šťávu vydusíme do tuku,zaprášíme moukou, nepatrně osmahneme a za stálého míchání rozředíme vývarem a chvíli povaříme. Vychladlé maso nakrájíme na plátky, vložíme do do povařené šťávy a necháme prohřát.