Postup přípravy receptu Husarské hovězí závitky:
Plátky zadního rozklepeme do stran, abychom je mohli rolovat. Každý plátek osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Pak na ně rozložíme po kolečku slaniny, sýra a šunky.
Obě cibule očistíme. Jednu nakrájíme na půlkolečka a druhou nasekáme nahrubo. Půlkolečka cibule rozložíme na plátky šunky a plátky hovězího svineme. Husarské závitky zpevníme kuchyňskou nití nebo jehlami. Pak je osolíme a zaprášíme moukou. Zbylou cibuli nasekáme.
Ve vyšší pánvi rozpálíme olej s máslem a závitky v něm ze všech stran orestujeme. Přidáme všechnu cibuli, trochu vroucí vody, přikryjeme poklicí a závitky dusíme, až změknou.
Husarské hovězí závitky zbavíme nití nebo jehel a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo hranolky.