Postup přípravy receptu Husí prsa na červeném víně:
Očištěná, omytá a osušená husí prsa oboustranně opečeme na sporáku v pekáči asi 30 minut. Po půlhodině je vyjmeme, osolíme a opepříme. Mezitím nakrájíme na drobno polévkovou zeleninu na malé kostky. Cibuli nakrájíme na drobno. Ve vyškvařeném husím sádle osmažíme cibuli a polévkovou zeleninu. Přidáme maso, tymián, víno a vývar. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C kůží navrch po dobu 25 minut. Husí prsa opět vyjmeme a odložíme do teplého prostředí. Výpek zahustíme moukou, přidáme šalotku, rozinky a vše vaříme 10 minut. Ochutíme octem, solí a pepřem. Husí prsa rozkrájíme a podáváme na omáčce.
Jako přílohu můžeme zvolit některý druh opékaných brambor.
Fotky receptu Husí prsa na červeném víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!