Použité suroviny receptu Indické kuře s mangovým salátem:
4 prsní kuřecí řízky
| olivový olej na pokapání
| 1 lžíce garam masaly (indické směsi koření)
| 1 velké zralé mango
| 1/2 okurky, nebo 1 malá
| 1/2 malé červené cibule
| hrst čerstvých koriandrových lístků
| 150 ml zakysané smetany nebo bílého jogrut
| šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 limetky
| sůl a pepř na dochucení
| chlebové placky k podávání
Postup přípravy receptu Indické kuře s mangovým salátem:
1. Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem. Kuře potřete olejem i garam masalou, případně osolte. Z každé strany ho opékejte asi šest minut, až získá kůrčičku a bude propečené.
2. Mezitím oloupejte mango a rozkrájejte ho na úzké klínky. Okurku podélně rozpulte a šikmo pokrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na jemná kolečka. Pak přísady na salát smíchejte s koriandrovými lístky a rozdělte na talíře.
3. Zakysanou smetanu zamíchejte s limetovou šťávou a kůrou, podle chuti osolte i opepřete a navršte z ní kopečky na talíře. Pečená prsíčka příčně nakrájejte na silné plátky, naaranžujte k salátu a podávejte s chlebovými plackami.
Fotky receptu Indické kuře s mangovým salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!