Postup přípravy receptu Indonéská rýže se skopovým masem:
Maso vykostíme a rozřízneme je na polovinu. Ze zázvoru, česneku a cibule vytvoříme pastu, kterou opečeme na rozpáleném tuku. Přidáme maso, koriandr, kurkumu, kardamon, skořici, citrónovou kůru, sůl a pepř a za stálého míchání dále opékáme. Když maso zhnědne, přilijeme horkou vodu a při mírné teplotě je uvaříme doměkka. Přidáme citrónovou šťávu, maso vyjmeme a šťávu dochutíme. Pak v ní obvyklým způsobem uvaříme rýži, a když je téměř hotová, vmícháme do ní nakrájené hrozinky. Navrch položíme maso, utěsníme pokličkou a při mírné teplotě rýži dovaříme. Hotovou rýži narovnáme na talíř a doprostřed uložíme maso. Rýži ozdobíme praženými mandlemi, maso osmaženými cibulovými vločkami.