Použité suroviny receptu Indonéské dušené hovězí plátky :
600 g-700 g hovězí svíčkové
| 3-4 stroužky česneku
| 2 lžíce sojové omáčky
| dle chuti muškátový oříšek
| 2-3 ks cibule
| 50 ml hovězího vývaru
| 2-3 ks rajčata
| 1 ks vejce
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Indonéské dušené hovězí plátky :
Maso nakrájíme na velmi tenké plátky velikosti 5 x 5 cm. Ochutíme směsí sójové omáčky, rozetřeného česneku, muškátového oříšku a pepře a marinujeme 1 hodinu. Cibuli nakrájíme na jemné plátky a opečeme ji na oleji dozlatova. Přidáme maso s marinádou a za stálého míchání opékáme 1-2 minuty. Přilijeme vývar, prolisovaná rajčata, osolíme a uvaříme maso doměkka. Dochutíme a vmícháme lehce rozšlehané vejce. Jakmile vejce ztuhne, indonéské dušené hovězí plátky podáváme. Příloha - brambory.
Fotky receptu Indonéské dušené hovězí plátky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!