Použité suroviny receptu Italské medailonky s čočkou:
200 g čočky
| 500 g vepřového masa
| 1-2 cibule
| 150 g slaniny
| dle chuti divoké koření
| dle chuti ocet
| dle potřeby máslo
| dle potřeby strouhanka
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Italské medailonky s čočkou:
Čočku uvaříme doměkka. Maso nakrájíme na malé medailonky, okořeníme divokým kořením a na drobně nakrájené slanině je rychle opečeme. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme jemně nakrájenou cibulku a uvařenou čočku. Osolíme, opepříme a okyselíme octem. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nasypeme do ní polovinu čočky, na ni rozprostřeme maso a zasypeme druhou polovinou čočky. Krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.
Fotky receptu Italské medailonky s čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!