Postup přípravy receptu Italské risolety:
Do kastrolku nalijeme olej, přidáme k němu jemně rozsekané cibule, trochu ji podusíme, poté ke směsi přidáme protlak z rajčat, cukr, sůl, pepř, citrónovou šťávu, vařené hovězí maso, rozsekané nebo umleté, vše podlijeme šťávou z pečeně nebo vývarem a podusíme.
Nakonec ke směsi přidáme muškátový květ, zaprášíme moukou, ještě trochu podusíme a odstavíme. Nyní dáme do hrnečku vajíčko, mouku, mléko, sůl a dobře směs rozkvedláme.
V pánvi na sádle upečeme z těstíčka omelety po obou stranách a necháme vychladnout.
Pak je slabě potřeme vychladlou připravenou směsí, kraje po stranách trochu založíme, zatočíme, obalíme jako řízek a smažíme v horkém tuku dorůžova asi 6 minut. (Místo výše uvedené nádivky můžeme také použít špenát, hovězí haše, telecí haše, podušené hříbky a pod.)
Příloha: různé saláty, zelenina a pod.