500 g žampionů
| 8 lžic oleje
| trochu petrželky
| trochu oregana
| 1 stroužek česneku
| 1 lžíce octa
| 3 lžíce citronové šťávy
| 1 ks červené feferonky
| pepř a sůl
Postup přípravy receptu Italský houbový salát:
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Opékáme je asi 8 minut na oleji za častého míchání. Sejmeme a necháme vychladnout.
Petrželku a oregano nasekáme. Česnek oloupeme, rovněž posekáme a smícháme s houbami a bylikami. 4 lžíce olivového oleje rozšleháme s vinným octem a citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zálivkou houby přelijeme, přikryjeme a necháme 2 hodiny odležet v chladu. Feferonku podélně rozpůlíme, vyřízneme semeník a lusk nakrájíme na nudličky. Salát podáváme s nudličkami feferonky, citronem a bylinkami.
Fotky receptu Italský houbový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!