Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Italský zelný salát bílý:
1/2 hlávky bílého zelí
| 1 lžíci soli na promnutí zelí
| 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji
| 3 ks střední cibulky
| 3 lžíce vypeckovaných zelených oliv
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 lžíci octa
| 1/2 lžíce krupicového cukru
| sůl
| pepř
| hrst jemně nasekané zelené petrželky
Postup přípravy receptu Italský zelný salát bílý:
Zelí nakrájejte na co nejjemnější nudličky. Možná to zní zvláštně, ale jejich jemnost velmi ovlivní chuťový výsledek. (Odolejte pokušení vhodit zelí do robotu – získali byste podivně rozsekané kousky nevalné chuti.) Nudličky vhoďte do mísy a lehce je poprašte solí. Promněte a nechejte půl hodiny odpočívat v chladu; zelí krásně zkřehne.
Cibulky rozkrájejte ,na výšku‘ na osminky a rozdělte na plátky. Sušená odkapaná rajčata (bez nálevu) nakrájejte na jemné proužky. Spolu s cibulí a olivami je přidejte k zelí a vše promíchejte.
Olej, ocet a cukr spolu prošlehejte vidličkou v hrnku nebo misce a přelijte přes salát. Promíchejte, mírně opepřete, případně dosolte a ozdobte nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Italský zelný salát bílý:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!