Vložil: | Arya |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 15 |
|
|
Použité suroviny receptu Ivetina vánoční štola:
370 g hladké mouky
| 150 g rozpuštěného másla
| 152 g cukru krupice
| 1,5 sáčku kypřícího prášku do pečiva
| 250 g měkkého tvarohu
| 2 vejce
| 1 vanilínový cukr
| rozinky
| oříšky
| kandované ovoce
Postup přípravy receptu Ivetina vánoční štola:
Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosijeme do mísy. Přidáme cukr, vanilínový cukr, rozpuštěný tuk, vejce a tvaroh. Přísady dobře propracujeme mixérem. Těsto následně přendáme na pomoučený vál, přidáme rozinky, oříšky, kandované ovoce a ručně propracujeme v hladné těsto. Nyní vytvarujeme štolu: na pomoučeném vále vyválíme obdelníkovou placku o síle asi 3 cm. Delší okraje složíme proti sobě tak, aby se ve středu dotýkaly. Poté přehneme podélnou stranou ještě na polovinu. Štolu položíme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních Celsia (160 stupních v horkovzdušné troubě) 35 až 45 minut. Po upečení štolu ihned potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Ivetina vánoční štola:
Fotky vložil: roskovce,Natural,vilka,Torta,vocjan