Postup přípravy receptu Meklenburské perníčky:
1. Mouku vsypeme do mísy, přidám sůl rozpuštěnou v mléce, dále cukr, vejce, mleté madle a citronovou šťávu. Vše zlehka zpracujeme hnětačem. Hmotu, která n ám vznikne, potom vyklopíme na vál a vychladlýma rukama ryhle uhněteme hladké těsto. Vytvarujeme bochánek zakryjeme utěrkou a přibližně na 1/2 hodiny odložíme na chladné místo
2. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Čajovou lžičkou vykrajujeme z těsta malé úhledné kopečky a klademe je na plech /na jeden zhruba 30 kousků/. Nakonec pomoučněným prstem jemně stlačíme vrcholek každého kopečku. Pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut.
3. Mezitím v misce utřeme moučkový cukr s trochou vody, až zhoustne a vznikne hustá hladká poleva. Zcela prochladlé perníčky tence potřeme polevou a ozdobíme kandovaným ovocem(třešně) a kouky nadrobno posekané madle. Meklenburské perníčky necháme řádně zaschnout.