Použité suroviny receptu Jablka plněná kuřecím masem:
4 větší červená jablka
| 150 g pečeného nebo grilovaného kuřecího masa
| 2 lžíce sterilovaného hrášku
| 1 menší pomeranč
| 1 kelímek smetany ke šlehání
| citronová šťáva
| sůl
| mletý pepř
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Jablka plněná kuřecím masem:
Jablka opláchmeme, osušíme a seřízneme u stopky. Jádřinec i s částí dužniny vyjmeme a potřeme citronovou šťávou aby nezhnědla. Vydlabanou dužinu nakrájíme nadrobno. Pomeranč oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a ty ještě dále nakrájíme na malé dílky. Obrané kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Dužinu, pomeranč, maso a hrášek promícháme. Směsí naplníme jablka a necháme v chladu chvíli odležet. Jablka plněná kuřecím masem nakonec ještě ozdobíme smetanou a zelenou petrželkou.
Fotky receptu Jablka plněná kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!