Použité suroviny receptu Jablka s krokantem a šlehačkou:
4 jablka
| 1/2 l vody
| 1/2 kg krystalového cukru
| celý citron nakrájený na kolečka
| celá skořice
| 200 g nesolených arašídů
| 6 lžic cukru na karamel
| ušlehaná smetana
Postup přípravy receptu Jablka s krokantem a šlehačkou:
Svařte sirup z vody a cukru do kterého přidáte citronová kolečka a skořici. Jakmile se směs začne vařit, vložte oloupaná jablka bez jadřinců a povařte jen do poloměka. Pak jablka necháme zchladit na talíři a sirup vaříme dál. Mezitím si uděláme na pánvi karamel, do kterého přidáme arašídy. Karamelovou směs pak vylejeme na plech a necháme dobře vychladit. Jakmile je karamelovo-arašidová hmota opravdu studená, rozsekejte ji v mixéru najemno. Smíchejte vzniklý krokant s ušlehanou šlehačkou a touto hmotou překrýjte vychlazená jablka. Když je citronovo-skořicový sirup zredukovaný na hustou konzistenci, jemně lžící přelejte. Podávejte vychlazené.
Fotky receptu Jablka s krokantem a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!