Použité suroviny receptu Směs ze sušeného ovoce do vánočních koláčů:
450 g nastrouhaného loje
| 450 g sušeného červeného rýbízu
| 450 g hrozinek
| 450 g jablek
| 450 g cukru
| 450 g sultánek
| 100 g kandované citrusové kůry
| 3 lžíce brandy
| 1 citron
| 1 lžička skořice
| 1 lžička pomletých hřebíčků
| 1 lžička muškátového oříšku
| 1 lžička muškátového květu
Postup přípravy receptu Směs ze sušeného ovoce do vánočních koláčů:
Ve velké míse vše smíchat a směs napěchovat do skleniček. Ty zduchotěsně uzavřít. Mincemeat (v překladu mleté maso) se používá do koláčů, pájů atd. a skladuje se jako jam. Mimo jiné se používá i na různé horké dezerty, jako jsou smaženky, které se podávají s meruňkovou, nebo rumovou omáčkou. Také se používá na plnění omelet.
Fotky receptu Směs ze sušeného ovoce do vánočních koláčů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!