Použité suroviny receptu Žemlovka s banány aneb babiččina dobrota se špetkou sluníčka:
1/2 kg jablek
| 1/2 kg Chiquita banánů
| 20 ml rumu
| 300 g žemle
| 50 g rozinek
| 40 g rostlinného tuku
| 30 ml citronové šťávy
Postup přípravy receptu Žemlovka s banány aneb babiččina dobrota se špetkou sluníčka:
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky. Chiquita banány na kolečka. Ovoce dáme na tukem (30 g) rozehřátou pánev. Vše zprudka dusíme, poté přidáme rozinky, citrónovou šťávu a rum. Žemli, kterou si nakrájíme na plátky vkládáme do předem vymazané formy s tukem. Prokládáme s ovocem poslední vrstvu zakončíme opět žemlí. Potřeme zbytkem tuku a zvolna zapékáme.
Tip: Jednotlivé porce je možné připravit do zapékacích mističek.
Fotky receptu Žemlovka s banány aneb babiččina dobrota se špetkou sluníčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!