Postup přípravy receptu Jablko ve vinném těstíčku s višňovou omáčkou:
Oloupané jablko rozkrojíme na 1 cm silná kolečka a vykrajovátkem vykrojíme jadřince. Z mouky, mléka, žloutku, soli, cukru moučka a vína vymícháme metlou hladké těstíčko, hustší než na palačinky. Do těstíčka opatrně vmícháme tuhý sníh z bílku.
Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Jablková kolečka ponoříme do těstíčka a vkládáme do horkého oleje. Smažíme z obou stran do zlatova. Po usmažení necháme odstát na papíru, poté obalujeme ve skořicovém cukru.
Kolečka položíme na talíř, přelijeme višňovou omáčkou.
Omáčku připravíme tak, že višně zasypeme cukrem, přilijeme 3 lžíce vody, uvedeme do varu a necháme vařit cca 5 minut.