Vložil: | Veve3 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Jablkový závin s octem:
30 dkg hladké mouky
| 10-20 dkg tuku
| 1 vejce nebo jen žloutek
| lžíce octa
| špetka soli
| pokrájená jablka
| cukr
| skořice(ořechy, rozinky)
| strouhanka (nasaje šťávu z jablek, která pak nevytéká)
Postup přípravy receptu Jablkový závin s octem:
Do mouky přidáme špetku soli, promícháme, pak do důlku v mouce rozklepneme vejce (nebo jen žloutek), dáme lžíci octa, rozpuštěný tuk a vlažnou vodu. Vypracujeme vláčné těsto. Na chvíli přiklopíme teplým kastrolem nebo teplou pokličkou a necháme 15 – 30 min. odpočinout. Pak na vále vyválíme těsto. To nejprve posypeme strouhankou (lepší je obdělaná na másle), na ni dáme postrouhaná jablka, ty posypeme cukrem, skořicí, případně strouhanými ořechy a rozinkami. Těsto zavineme, kraje dobře uzavřeme, přeneseme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem - upeče se dozlatova. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 150 stupňů
Fotky receptu Jablkový závin s octem:
Fotky vložil: Vlamape,Mangovka,MichelePrg,hlouskova,Marci7