Použité suroviny receptu Jáhlová kaše s anglickou slaninou:
400 g jáhel
| 2 hrnky plnotučného mléka
| 3 lžíce másla
| 150 g anglické slaniny
| 1 lžíce vepřového sádla
| podle potřeby: sůl
| 1 ks menší cibule
Postup přípravy receptu Jáhlová kaše s anglickou slaninou:
Jáhly nejprve spaříme horkou vodou a po té je uvaříme dle návodu doměkka. Scedíme je a zalijeme horkým mlékem, přidáme sůl, máslo a za stálého míchání (asi 10 minut) uvaříme na mírném plameni kaši. Hotovou kaši rozdělíme na talíře a polijeme ji nakrájenou anglickou slaninou, kterou jsme si osmahli společně s nadrobno nakrájenou cibulkou na sádle. Tato kaše je ideální jako příloha k vepřovému, hodvězímu i drůbežímu masu.
Fotky receptu Jáhlová kaše s anglickou slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!