Použité suroviny receptu Jáhlová kaše zapečená se sýrem:
300 g jáhel
| 500 ml plnotučného mléka
| 500 ml vody
| sůl
| 200 ml kysané smetany
| 2 vejce
| 150 g tvrdého 45% sýra
| máslo a strouhanka na zapékací misku
Postup přípravy receptu Jáhlová kaše zapečená se sýrem:
Jáhly několikrát spaříme a pak je propláchneme studenou vodou. Na sítu je necháme okapat. Pak je nasypeme do vroucího osoleného mléka s vodou. Zvolna je rozvaříme na kaši. Přendáme je do vymazané a vysypané zapékací misky, zalijeme kysanou smetanou s rozšlehanými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C na půl hodiny.
Fotky receptu Jáhlová kaše zapečená se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!