Postup přípravy receptu Jáhlová miska se sýrem a řeřichou:
Hrst jahel dvakrát spaříme a uvaříme ve slané vodě doměkka, asi 10 minut.
Mezitím si nadrobno nakrájíme jarní cibulku, na kostičky sýr a vložíme do misky.
Uvařené jáhly scedíme, propláchneme vodou a přidáme k cibulce a sýru a důkladně promícháme. Podle chuti přisolíme a zalijeme lžící olivového oleje.
Jáhlovou misku se sýrem ozdobíme nasekanou řeřichou. Pokud nemáme řeřichu, použijeme sekanou pažitku nebo petrželku. Pro nevegetariány je výborné nakrájet do misky k sýru i šunku.
Jáhlová miska se sýrem a řeřichou se podává s chlebem nebo jiným celozrnným pečivem.
Fotky receptu Jáhlová miska se sýrem a řeřichou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!