Použité suroviny receptu Jáhlové halušky s bazalkou:
200 g brambor
| 50 g bramborové moučky
| 80 g instantní jáhlové kaše
| 1 lžička soli
| 2 hrsti sušené bazalky
| dle potřeby: trocha oleje
| 120-150 ml studené vody
Postup přípravy receptu Jáhlové halušky s bazalkou:
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou vodu. Přidáme zbylé suroviny a zalijeme vodou tak, aby nám vzniklo řidší těsto. Vymícháme dohladka a necháme 10 minut odstát. Poté je protlačíme přes haluškovač a zaváříme pod bodem varu, dokud nevyplavou napovrch (asi 5-8 minut). Podáváme k různým omáčkám, nebo polité sýrem či zamíchané jako klasické halušky se zelím a uzeninou.
Fotky receptu Jáhlové halušky s bazalkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!