1 kg vepřového kolena
| 250 g jáhel
| 70 g sádla
| 1 ks cibule
| 1 ks bobkový list
| 3 ks kuličky celého pepře
| 3 ks kuličky nového koření
| 3 ks stroužky česneku
| 1 lžička drceného kmínu
| dle chuti: mletý černý pepř
| dle chuti: mletý zázvor
| dle chuti: majoránka
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Jáhlový prejt:
Koleno uvaříme doměkka ve vodě s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a se solí. Koleno vykostíme a maso nasekáme nahrubo. Jáhly spaříme, uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Smícháme je s masem a dozlatova orestovanou nasekanou cibulí. Ochutíme utřeným česnekem, kmínem, majoránkou, zázvorem a pepřem.
Směs pečeme v pekáčku vymazaném sádlem v předehřáté troubě 45 minut.
Fotky receptu Jáhlový prejt:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!