1 kg vepřového kolena
| 1 bobkový list
| dle chuti: celý pepř
| dle chuti: nové koření
| dle chuti: sůl
| 250 g jáhel
| 1 cibule
| 1 palička česneku
| 1 lžička drceného kmínu
| dle chuti: majoránka
| 70 g sádla
Postup přípravy receptu Jáhlový prejt s masem:
Vepřové koleno uvaříme doměkka ve vodě s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a se solí na uzená masa. Koleno vykostíme a posekáme nahrubo. Spaříme jáhly, uvaříme je ve vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Smícháme je s masem a dozlatova orestovanou sekanou cibulí. Ochutíme třeným česnekm a kořením a vzniklou směs dáme v pekáčku péct do vyhřáté trouby na 45 minut.
Fotky receptu Jáhlový prejt s masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!