Použité suroviny receptu Jáhly se zeleninou a vepřovým masem:
400 g jáhel
| 2 polévkové lžíce oleje
| 1 větší cibule
| 400 g vepřového masa
| 2 - 3 mrkve
| 200 - 250 ml zeleninového vývaru
| 100 ml sladké chilli omáčky
| 3 stonky celeru
| 1 lžička grilovacího koření
| 1 menší pórek
| 1 lžička škrobové moučky
| sůl
Postup přípravy receptu Jáhly se zeleninou a vepřovým masem:
Nejprve jáhly spaříme pod horkou vodou. Potom je vložíme do hrnce s vodou, kterou jsme před tím osolili. Jáhly vaříme doměkka. Maso nakrájíme na menší kousky, přidáme lžičku grilovacího koření a osmažíme je na oleji na pánvi. Potom přidáme na pánev k masu na kousky nakrájenou cibuli, mrkev celer a pórek a ještě chvíli restujeme. Zeleninový vývar smícháme s chilli omáčkou a škrobovou moučkou. Pak ho nalijeme na maso a chvíli povaříme. Jáhly scedíme a necháme okapat. Rozdělíme je dle porcí na talíře a poklademe směsí z pánvičky. Dobrou chuť!
Fotky receptu Jáhly se zeleninou a vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!